si.News & Events

Fitnes

S pravilno, posamezniku prilagojeno vadbo in vztrajnostjo si lahko v našem fitnesu okrepite in oblikujete telo, izboljšate počutje, se sprostite in okrepite imunski sistem. S tem si pridobite višjo samozavest in postanete produktivnejši, kar pripomore tudi k uspešnejšemu in kakovostnejšemu življenju v današnjem svetu.V klimatiziranih prostorih fitnesa je nameščena oprema proizvajalca Technogym, in sicer: naprave za kardiovaskularno vadbo, naprave z utežmi, proste uteži ter pripomočki za ogrevanje in raztezanje.

Zaradi učinkovite in varne vadbe vas pozivamo, da upoštevate pravila in vadbeni kodeks. Ne pozabite ali zanemarite ogrevanja pred začetkom vadbe in raztezanja po končani vadbi. Za obisk fitnesa priporočamo bombažna oblačila (kratka ali dolga), čiste športne copate, srednje veliko brisačo in tekočino za pitje.

NAPRAVE ZA KARDIOVASKULARNO   VADBO                                                       


Z vadbo na napravah za kardiovaskularno vadbo pridobivate in izboljšujete aerobno vzdržljivost telesa, s čimer krepite delovanje srca, ožilja in dihal. Prav tako je vadba primerna za porabljanje kalorij in odvečne podkožne maščobe. Naprave vam omogočajo izbiro primernega programa vadbe in obremenitve, izvedbo testiranja in spremljanja srčnega utripa.
Vadite lahko na:
  • napravah za tek in hojo,
  • sobnih kolesih,
  • napravah, ki posnemajo hojo v hrib.                                                                    

NAPRAVE Z UTEŽMI


Z vadbo na napravah z utežmi pridobivate in izboljšujete moč, vzdržljivost in maso vaših mišic. S takšno obliko vadbe in vztrajnostjo učinkovito oblikujete svoje telo. Naprave vam omogočajo nastavitev različnih obremenitev, z različnimi položaji telesa pri vadbi pa povečujete možnosti naprave za obremenjevanje različnih mišičnih skupin. Da bo vaša vadba učinkovita in varna, skrbimo z brezplačnimi uvodnimi treningi, nadzorom nad kvaliteto vadbe, svetujemo ter vam po želji strokovno izdelamo osebni vadbeni program.

PROSTE UTEŽI


Tisti, ki že imate izkušnje in uspehe z vadbo fitnesa in želite več kot nudi vadba na napravah z utežmi, lahko vadite s prostimi utežmi. S pravilno in vztrajno vadbo s prostimi utežmi lahko dosežete močno in oblikovano telo, kakršnega ste si postavili za cilj. Z različnimi vrstami uteži in z različnimi vajami za izbrane mišične skupine telesa, si vadbo tako povsem prilagodite doseganju zastavljenega osebnega cilja.


RAZTEZANJE


Veliko pozornost posvečamo seznanjanju s pomenom raztezanja. Raztezanje sprošča napetost mišic po obremenitvi ter ohranja in povečuje njihovo prožnost. S tem preprečujete možne poškodbe mišic, hkrati pa se tudi duševno sprostite.