si.News & Events

Savna

S savnanjem privoščite svojemu telesu učinkovito osvežitev in sprostitev ter se prepustite blagodejnemu vplivu, ki ga prinaša vašemu počutju. Pravilno savnanje vzpodbuja delovanje srca, ožilja in imunskega sistema, čisti kožo in vzpostavlja duševni mir. Če nimate zdravstvenih težav, lahko savno uporabljate dokler se počutite sproščeno in vam je udobno. Tistim, ki imate težave z delovanjem srca in ožilja, obolenja dihal ter bolezni in poškodbe kože priporočamo, da se o obisku savne predhodno posvetujete s svojim osebnim zdravnikom.

Pred savnanjem obvezno preberite navodila savnanja ter zdravniška tveganja in priporočila, ki so ob vhodu v posamezno savno.

Po zaključenem savnanju se je potrebno oprhati in ohladiti. Prhanje lahko pričnete s toplo vodo in nato postopoma znižujete njeno temperaturo. Z ohlajevanjem nadaljujete v prostoru za sproščanje.

Za obisk savne potrebujete veliko brisačo, na kateri boste ležali oziroma sedeli v savni, kopalni plašč za čas sproščanja ter natikače in tekočino za pitje.

Finska savna sprejme naenkrat 4 in infra 3 osebe. Za obisk savne se morate predhodno najaviti.